top of page

Het begin van vele jaren prikken

Logboek voor het nageslacht, zondag 31 oktober 2021.

“Een vaccinatieprogramma stopt niet na een eerste basisvaccinatie”, dixit FVDB.


De maskers vallen af. Onze ‘socialistische’ minister tegen Volksgezondheid, FVDB, moest in 1994 ooit al eens ontslag nemen na een bloederige corruptie-affaire, waarbij hij smeergeld van de oorlogsindustrie verdoezeld had (1).

In de huidige regering mag hij opnieuw het vuile werk opknappen, namelijk onze ganse bevolking dwingen richting jarenlang (mRNA)prikabonnement.


En dus was hij dit weekend eindelijk duidelijk: iedereen moét binnenkort aan de derde prik, en dat is wellicht nog maar het begin van een verplichte prikkencarrousel, die één à twee keer per jaar terugkeert. You better get used to it.


Weet je nog, in het voorjaar? Toen repte niemand over een derde, vierde, vijfde spuit, en wie dat wel deed, werd afgeserveerd als oproerkraaier of complotist. Neen: één à twee spuitjes en de Poorten naar de Vrijheid gingen open. “Beloofd!” Er kwam zelfs een heus offensief naar onze jongeren toe, waarbij hen op het hart gedrukt werd dat de prikjes heel effectief waren, de kans op besmetting decimeerden, en het al helemaal onmogelijk maakten om daarna Oma nog te kunnen besmetten. (2)


De Farma-industrie van 2021 is zo’n beetje de oorlogsindustrie van 1994 geworden: honderden miljarden budget en een geweldige ‘lobby’-kracht, namelijk de macht om de beslissingen, en ook de argumentaties, van politici te beïnvloeden. Soms met geld dat onder de tafel wordt geschoven, maar steeds vaker met beloftes van exuberante postjes in tal van privé-bestuursraden na het politieke pensioen of ontslag. (3)


Het is de moeite waard om het profiel eens te bekijken van de diverse ministers van Volksgezondheid in heel wat landen waar de prikdwang steeds verder wordt opgevoerd. Het lijken vaak niet de meest gezonde, warme mensen, en uit hun handelen en spreken lijkt zich maar weinig empathie te tonen, of aandacht voor het alomvattend welzijn van hun onderdanen. Eerder heel wat cynisme.


Een mooi voorbeeld hiervan is Frank’s collega bij de Noorderburen. Deze Hugo DJ lijkt op zijn Twitterlijn enkel en alleen maar bezig te zijn met zoveel mogelijk prikjes te willen zetten, alsof dat dàt zijn enige job is. Niks over de extreem hoge graad van depressie bij de Nederlanders, of middelengebruik, of ongezond eten, of de epidemieën aan kankers, hartfalen, diabetes, etc. Neen, bijna alleen maar een focus op het zetten van zoveel mogelijk mRNA-prikken, met steeds wanstaltiger openlijke bedreigingen naar wie zich de prik (nog) niet wil zetten.(4) Bijna alsof ie zelf de kogel krijgt als ie zijn bevolking niet vlug naar vaxpercentages van 70, 80, 90, 99% kan krijgen.


Terug naar onze Franky. Ook deze man lijkt schatplichtig te zijn aan andere dan de democratische krachten. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat hij eerder rijdt voor een aantal schimmige privé belangen, dan voor het algemeen belang.

Toen de Hoge Gezondheidsraad stevige vraagtekens plaatste bij het massaal prikken van onze twaalfplussers, was hij het die toch doorzette. Idem nu voor de befaamde Derde Prik, die hij er kost wat kost door wil krijgen, tegen het advies van de Raad in. En wédden dat hij zich binnenkort ook uitspreekt voor het inenten van onze vijfjarigen, uiteraard steeds ‘in naam der wetenschap’, en ‘enkel op advies van experten.’ Welke 'experten' volgt hij; dat is de hamvraag.

Tegen de lente gaat het dan hoogstwaarschijnlijk om het prikken van iedereen boven de zes maand. Prikjesverkoper Pierre VD is alvast voorstander, dus daar kan Franky VDB dan gewoon naar verwijzen, niet?


Over het WAAROM van dat mRNA-prikabonnement, waar iedere Europese burger om de zes à twaalf maanden zal moeten aan geloven, als het aan de broodheren van Frank, Hugo en Pierre ligt, speculeer ik graag een volgende keer.


We gaan deze kar moeten keren, geloof ik. En strategisch gezien denk ik alvast aan het ondergraven van volgende twee mantra’s, die nu al anderhalf jaar onze media teisteren, en daardoor ook de gedachten van veel te veel medeburgers.


Mantra 1: Er moet koste wat kost een bittere oorlog worden gevoerd tegen het coronavirus, by all means necessary. Ook al betekent dat het maskeren op school van onze kleinsten, het regelmatig uitroepen van een noodtoestand, het invoeren van een pasjessamenleving, het pokke-depressief maken van miljoenen landgenoten, het leegmaken van onze schatkist, en het kapotmaken van veel te veel kleine bedrijfjes.


Mantra 2: Enkel een vaccinatiegraad van 95 procent of meer, mét frequente boosterspuiten, kunnen een terugkeer mogelijk maken naar onze oude vrijheden en grondrechten.

Ik tracht in alle bescheidenheid mijn steentje ertoe bij te dragen om deze ontmenselijkende mantra's te blijven bevragen.
Liefde en Woede StevenComments


bottom of page