top of page

"Hier vloekt men niet tegen het klimaat"

Ik doe graag nog eens een voorspelling.


Binnen enkele weken, na de VN klimaatconferentie in Egypte, zullen we in de pers om de oren worden geslagen met:

a) nog meer verhalen over een waar klimaatarmageddon als we niet razendsnel zoveel mogelijk fossiele brandstoffen vermijden voor individueel gebruik (voor voedsel, transport, verwarming en levensstijl); b) en dus de NOODZAAK om, net zoals tijdens de pandemie van coronahysterie, SOLIDAIR te zijn en dus een persoonlijke limiet te zetten op ieders koolstofgebruik.

Net zoals onze bewegingen tijdens de covidhysterie getrackt en getraced mochten worden, zal dit binnenkort moeten gebeuren met ons individuele gebruik van benzine, diesel, stookolie, maar ook electriciteit, vleesconsumptie, consumptie van andere 'klimaatonvriendelijke' goederen en diensten, en ons transport.


'Gelukkig' voor ons, hebben de belangrijkste lobbygroepen voor het grootkapitaal, dit al allemaal netjes gepland. Zo mag het World Economic Forum de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN concreet maken voor iedere wereldburger, en zorgt de mega-investeringsholding Blackrock (op expliciete vraag van de EU Commissie) ervoor dat de Europeanen hun individuele koolstofkredieten binnenkort niet langer kunnen overschrijden. En binnen het concept van 'Smart Cities', waar onder meer Gent, Brussel en Amsterdam maar al te graag deel van uitmaken, komt er binnenkort een uitgebreid netwerk van surveillancecamera's, met gezichtsherkenning, die heel wat van ons doen en laten registreert, voor onze eigen bestwil natuurlijk.


Onderstaande grafiekjes komen uit een recente analyse van het Wereld Economisch Forum, de grootste lobbyclub der rijken van deze wereld.
En op wiens maat zullen die klimaatmaatregelen worden genomen? Natuurlijk op die van het grootkapitaal. Want de kleine zelfstandigen en boeren....die moeten er in groten getale aan. Dat staat in de sterren van de neoliberale globalisering geschreven. Het gaat trouwens helemaal niet om het klimaat bij die 0,1%, maar om het bestendigen en vergroten van hun macht en controle over de rest van de wereldbevolking. Ah ja.


Veel heb je niet nodig hiervoor. Enkel een sociaal kredietsysteem via QR-pasjes, een digitale identiteit gekoppeld aan je bankrekening (die al je aankopen monitort), en natuurlijk programmeerbare CBDC's (Central Bank Digital Currencies), die je zullen verplichten 'klimaatvriendelijk' en dus 'solidair' te zijn.
Het ligt al allemaal startensklaar op tafel. De technologie is er, en volgens een analist van het Wereld Economisch Forum, toonde het covidexperiment perfect aan hoe miljarden mensen gedwee de 'orders van hogerhand' opvolgen, zelfs tot het mishandelen van hun kinderen en grootouders toe. Dus gaan ze, na dit wereldwijd sociaal experiment, al zeker akkoord gaan met dat individuele koolstofkrediet. De maskers, afstand, lockdowns en prikken waren zogezegd om onze grootouders te beschermen. De volgende klimaatmaatregelen gaan onze kleinkinderen doen overleven. Althans, dat wordt beweerd.
Zeg niet dat je niet gewaarschuwd was. Het komt eraan, met rasse schreden. En we gaan ons op gegeven moment danig moeten verzetten. Niet tegen een schonere of rechtvaardiger wereld, maar wel tegen een wereld vol leugens, propaganda, angstzaaierij en afbrokkeling van onze basis-mensenrechten en lokale veerkracht.


Ik werk graag mee aan een her-bezieling van onze wereld. Stapje voor stapje, met vallen en opstaan. Traag, maar onstuitbaar.


En intussen genietend van iedere dag, en van al het schoons dat onze wereld ons geeft.

コメント


bottom of page