top of page

De weg naar de hel is geplaveid met goede klimaat-intenties.


We worden momenteel om de oren geslagen met de absolute morele plicht om als burger onze CO2-uitstoot radicaal terug te brengen tot NUL, terwijl onze overheden bedrijven die een miljoen keer meer CO2 uitstoten een levenslange 'free pass' geven, zoals onlangs nog het geval was met staalgigant Arcelor Mittal te Gent.


Wie twee seconden nadenkt, weet dat zo'n dwingende gedachte op korte tijd tot groteske situaties kan leiden, én dat er een groeiende leger van enthousiaste 'klimaatactivisten' klaar staat om dit te eisen. We raken hier immers aan de kern van de menselijke vrijheid om te kiezen wat je eet, hoe je je wast, hoe je je verplaatst, hoeveel kinderen je wil, hoe je wil wonen, etc. En we zijn nu reeds volop bezig met het monitoren en reguleren ervan; denk maar aan de zogenaamd 'slimme meters' voor EGW (waar men vanop afstand kan beslissen hoeveel egw je verbruikt), de toekomstige vleestaksen, de peperdure huisrenovatieverplichtingen, de Ultra Lage Emissie Zones, de verkeers- en gezichtscamera's op iedere hoek, en het gelimiteerde 'koolstofkrediet' dat iedere burger binnenkort wellicht wordt opgedrongen (wie genoeg geld heeft kan er gelukkig altijd bijkopen).


Wanneer we de these aanvaarden dat CO2 vervuiling is, dan is ongeveer ALLES wat we als mens doen, een vorm van vervuiling die moet worden gecontroleerd en ingedijkt. Dit lijkt mij je reinste totalitarisme. Voor de groeiende groep klimaatapocalyptici zijn mijn waarschuwingen compleet irrelevant; voor hen staat immers het redden van de planeet op de eerste plaats, met in het achterhoofd de (vaak zwaar overdreven?) alarmistische berichten die dag na dag hun hersenen bereiken via radio, teevee, kranten en 'correcte' websites. Ik ben zelf eerder minder apocalyptisch aangelegd, en denk dat het redden van onze burgerlijke vrijheden en onze menselijke waardigheid en soevereiniteit hier eerder op het spel staan. Ik ben er zelfs van overtuigd dat werkelijke ecologisten heel andere ecologische keuzes zouden maken dan de transitie naar een samenleving die geheel en al draait op centralisering van de macht, een surveillancesamenleving, complete digitalisering, mega electrificatie door mineraalverslindende, milieuvervuilende en peperdure energie-opwekkers.


Wat vele goedmenende klimaatidealisten wellicht niet zo sterk beseffen, is dat het grootkapitaal, althans in het Westen, intussen gekozen heeft voor de Net Zero strategie, er momenteel triljoenen euro's in worden geïnvesteerd (en dik terugverdiend) en dat hun politieke lakeien staan te popelen om dit de burger in de maag te splitsen. Zonder enige vorm van dossierkennis of zelfs maar integriteit.


Neem nu de politieke opportunist Grant Shapps, Brits minister van Handel, Transport, Defensie en .... Net Zero. Deze man weet begot niet waarom hij voor Net Zero gaat, of wat de impact ervan is, maar voert enthousiast zijn goed betaalde opdracht uit. Terwijl hij zijn orders krijgt van onder meer de man achter zich. Die notoire filantroop in de achtergrond, splitste ons de afgelopen decennia onder meer een monopolie voor Microsoft in de maag, wil de voedselketen compleet genetisch gemanipuleerd, was sterk voorstander van lockdowns, verdiende miljarden met verplichte prikken, en smijt zich volop in de 'strijd tegen klimaatverandering', waar hij momenteel verschrikkelijk veel geld in geïnvesteerd heeft.

En wij gaan de orders van dergelijke psychopaten slaafs opvolgen?


Ik vertrouw hun persoonlijkheid niet, net zo min als hun analyses en hun winstmodellen.

Jij wel?


Niet in mijn naam alvast.

Comments


bottom of page