top of page

Waarom roept een gepensioneerde viroloog op tot keiharde lockdown in België? - update

(onderstaand artikel bracht mij een publieke twitterbedreiging op van de Head of Communications van het World Economic Forum - zie een stevige PS onderaan)


De orders lijken duidelijk.


Zoveel mogelijk Europese landen moéten de volgende dagen precies overgaan tot een zoveelste keiharde lockdown. Terwijl bijna iedereen geprikt is, de hospitalisaties sterk dalen, en de omikronvariant de meeste milde coronavariant ooit lijkt te zijn, die zelfs in thuisland Zuid-Afrika mee zorgt voor een sterke DALING van het aantal doden en gehospitaliseerden.


SarsCov2 wordt wellicht 'endemisch'; dwz het wordt een blijvertje, onder de vorm van een relatief mild ziekteverloop, met uiteraard nog altijd kans op sterven voor de zeer oude of zwakke mensen. En met eigenlijk geen manieren om dit tegen te houden, tenzij door het optimaal beschermen en behandelen van kwetsbaren tijdens piekperiodes.


Maar de lockdowns moéten er nu dus komen, tegen werkelijk ALLE wetenschappelijke logica in.


De harde lockdown in Nederland, waarbij alle horeca, evenementen en winkels gesloten worden, behalve de supermarkt en de apotheek, zal tijdens de kerstperiode zorgen voor miljarden euro's minder inkomsten voor de kleine, lokale bedrijfjes, en zal voor een zoveelste kapitaalstroom zorgen richting Amazon, Bol, Zalando en co. En dat terwijl de grootste bedrijven al historische winsten maakten tijdens de pandemie, en tienduizenden kleine zelfstandigen op de rand van het failliet bengelen. Zeker nu de Nederlandse overheid het vertikt hen nog langer te vergoeden voor hun grote verliezen.


Het kraken van onze democratie, van onze grondrechten en van onze lokale, kleinschalige economieën is geen toeval, integendeel. Het vormt een absoluut cruciaal element binnen The Great Reset van het Wereld Economisch Forum. Die club der superrijken is al enkele jaren bezig met de transitie naar een Nieuw Normaal, een Vierde Industriële Revolutie vol digitalisering en automatisering, waarbij voorgoed afscheid wordt genomen van een bloeiend horecaleven, een bruisende samenleving of een levendige lokale democratie. De macht moét naar boven, naar de Club van de allerrijksten en machtigsten ter wereld, by all means necessary. Daar is het Wereld Economisch Forum zeer duidelijk in. Lees er gerust mijn analyse van vorig jaar op na.


En daarvoor heeft het WEF dus lockdowns nodig. Steeds opnieuw, tot zoveel mogelijk kleine bedrijfjes eruit gefilterd zijn, en de markt helemaal kan worden ingepalmd door de Amazons en Delhaizes van deze wereld. Daar zijn ze behoorlijk open over.


Maar hoe doé je dat dan, wanneer alle hospitalisatiecijfers dalen en die Omikron over het algemeen een goedaardig virusje blijkt te zijn? Daarvoor schakel je dus een handjevol Experten in die dicht staan bij WEF en Big Pharma.


Het lijkt er evenwel op dat steeds meer Belgische virologen zich wat inhouden om nog eens op te roepen tot een lockdown, misschien uit angst om zich stierlijk belachelijk te maken, of meer nog, om de woede van een groot deel van onze samenleving over zich heen te krijgen.


Dus kwam er vanochtend bij Radio 1 een oude, gepensioneerde man aandraven, die zichzelf Viroloog noemt: Guido Vanham. Deze man verdiende vroeger zijn brood bij het Tropisch Instituut, dat de laatste vijf jaar meer dan 25 miljoen euro mocht incasseren van Bill Gates, één van 's werelds grootste beleggers achter Pfizer en Moderna, én één van de belangrijkste pionnen binnen het Wereld Economisch Forum. Maar dit geheel terzijde.


Guido vindt het extreem belangrijk dat er ook in België een keiharde lockdown komt de volgende dagen, net zoals hij een half jaar geleden, toen er amper nog besmettingen waren, kwam opdraven om te melden dat alle zorgpersoneel en alle twaalfplussers zich zo rap mogelijk moesten gaan prikken. Deze man heeft vroeger gewerkt rond HIV en TBC, en kent wellicht niet zo veel van corona, maar dat doet er niet zo toe blijkbaar.


Maar waarom dus deze oude mens interviewen? En waarom zijn oproep tot nieuwe harde lockdown breed uitsmeren in de media?


Omdat er dus een lockdown moét komen.

Zodat er héél wat kleine bedrijfjes overkop gaan en er een zoveelste miljardentransfer naar het grootkapitaal komt.

En omdat de meeste virologen zich niet willen verbranden aan deze 'Omikronzin'.


En misschien ook....omdat 'Expert' Guido de vader is van Peter Vanham.


En Peter, dàt is de Head of Communications van het Wereld Economisch Forum.


Toeval?(met dank aan de nobele Bartes die de familielinken blootlegde)PS: Een uurtje na het verschijnen van bovenstaand artikel, kreeg ik volgende bedreiging op Twitter.

In een privé-twittergesprek dat daarna volgde, eiste Peter tot drie maal toe dat ik mijn artikel zou weghalen van Facebook. "Van mijn familie blijf je weg" schreef hij erbij, naast de argumentatie dat zijn vader geheel onafhankelijk het initiatief had genomen om geïnterviewd te worden door radio 1, en daarna geciteerd te worden door heel wat mainstreammedia, geregeld naast Marc van Ranst. Als overduidelijke boodschap dat 'verschillende experten', een harde lockdown zoals in Nederland voorschreven. Een toch niet zo geringe politieke beïnvloeding, me dunkt.Het is wel wat eigenaardig ook dat de man die vindt dat ik zijn familie met rust moet laten, zélf diegene was die de tedere familiefoto met vader en zoon erop openbaar maakte, en dit in het allerprilste begin van de coronapandemie, op 17 maart 2020.


Daarna mocht papa Guido nog enkele keren opdraven om de coronavisie van WEF te onderstutten, op de website van WEF zelve. Op 6 april 2020 verschijnt op de WEF website trouwens een vertederende brief van papa Guido aan zoonlief Peter. Boeiend ook om via de url van die brief te merken dat de eerste titel ervan was: "why we can't end lockdown soon". Héél mooi in sync met de visie van WEF op hoe de pandemie de perfecte "window of opportunity" creëert om via massieve lockdowns, telewerk, teleonderwijs, teleshopping, televertier, telebanking een "great reset" te maken naar een nieuwe samenleving. Een 'noodtoestand' ook, waarbij het de bevolking afgeraden wordt elkaar veel te ontmoeten, samen boos te worden of op straat te komen. Een noodtoestand ook waar de normale grondrechten als vrijheid van mening, van beweging, van vereniging, etc niet langer gelden.


Een samenleving waar die oude, vermolmde, inefficiënte democratische tradities worden gesloopt, en plaats maken voor een Stakeholder Capitalism, waarbij het de bedrijven zélf zijn die de regelgeving bepalen en de politieke macht naar zich toetrekken.


De topman van het World Economic Forum, Klaus Schwab, schreef begin dit jaar nog een boek onder dezelfde naam, in samenwerking met .... Peter Vanham.


Schwab en co hebben er ogenschijnlijk alle belang bij dat de lockdowns NOG wat langer duren, zodat er nog heel wat kleine bedrijfjes overkop kunnen gaan en de 'coronaproof' automatisering verder wordt gestuwd.


En ook nog: Peter is tevens mediaverantwoordelijke voor het Covid Action Platform, dat grote bedrijven adviseert hoe ze van de lockdowns een business opportunity kunnen maken, en ook overheden wil helpen om businessvriendelijke covidmaatregelen uit te vaardigen.Maar dat de vader van Peter zou kunnen worden ingeschakeld om dergelijke lockdowns mee te faciliteren....neen, dat beweer ik niet. En dat ga ik ook nooit kunnen bewijzen.


Maar 't blijft wél toevallig.


Comments


bottom of page